“rad te imam.”

Besede z mogočnim pomenom. Besede ki prikličejo nasmeh na obraz in toplino v srce. Pa so danes res tako mogočne?

Ne vem, a sem samo jaz ali se s temi besedami zadnje čase razmetava naokrog. Prižgemo televizor in tam vsem kar leti iz ust: i love you. Mlad parček prične s svojo zvezo, mine kakšen teden in ona že dobi sms na koncu katerega piše rtm – da ni čisto osebno ampak že zelo. En teden prosim? in ko sta en mesec skupej na nekem sprehodu ga ona objame in reče rada te mam. En mesec? wtf? Kaj se dogaja?

Nisem prepričana kaj se dogaja, sem pa sigurna da se te besede danes izrekajo prevečkrat in prehitro.
Svet je postal trd in brezoseben. Vsi tekmujejo z vsemi. Ja, tvoj najboljši prijatelj sem. Ja, želim biti boljši od tebe. Tekmovanje postaja način življenja. To da prizadaneš druge neizogibno. Kot je neizogibno to da drugi prizadanejo tebe. Nič osebnega stari, če sem pač boljši, sem pač boljši. Brezosebno, nevarno. Človek bi najraje ušel nekam.

In to tudi počnemo. Pred realnim svetom bežimo v ljubezen. Kjer je vse še tako osebno. Kjer ni tekmovanja, samo sodelovanje. Kjer si lahko res ti, brez da bi se bilo potrebno gnati za nekim ciljem. V zvezah se počutimo dobro. Zaljubljeni se počutimo dobro in svobodno. Potem ko si poln tistih začetnih čustev in sreče ker si pobegnil iz tistega sveta…. iz ust priletijo besede: rad te mam. Pa to ni ljubezen. To je zaljubljenost in nič več. Vsaka zaljubljenost se sčasoma konča. Nezaslepljeni vidimo da ta zveza ni za nas in… odidemo. Iskat drugo. In ko jo najdemo, besede rad te mam spet padejo prehitro. In potem ona/on ugotovi da to ni zanj/o in gre. In ta dva cikla se nekajkrat ponovita. Nato se zalotiš, kako izrečeš te besede še hitreje kot si jih včasih. Kako pravzaprav skoraj nič ne pomenijo. Kako jih izrečeš ker se ti zdi da jih moraš ker jih tako ali tako vsi izgovarjajo. Izgovarjaš jih tako kot si to videl na televiziji, filmsko, ne iskreno. Zato ker se ti zdi prav, ne ker jih čutiš. In potem se nekoč zalotiš, da jim ne verjameš, ko jih tebi izreče nekdo drug…

S tem izgubijo vsak pomen in namen. In ko jih nekoč nekje izreče nekdo, ki jih resno misli, mu ne verjamemo. Preveč televizijsko je, da bi verjeli. Prevečkrat smo že slišali te besede in nato ugotovili da niso nič pomenile. Sploh pa ne živimo v neki žajfnici kjer vsi s solzami v očeh globoko čuteč rečejo te amo. Nah, ne verjamemo jim. Pa bi jim tokrat lahko… A ni to žalostno?

Izrečem samo še kadar zares čutim. Samo kadar se mi zdi da jih ne morem zadržat v seb. Samo kadar je vse v meni vpije da je prav da jih rečem. Da imajo svoj pomen. Da so kar bi morale biti. Da z njimi poveš tisto kar se ne da povedat.

Lahko mi verjameš.

Ja.

 • Share/Bookmark
 

88 odgovorov na ““rad te imam.””

 1. Andrej  pravi:

  Se popolnoma strinjam. Potem se pa čudijo zakaj ne verjameš več nič. En dan prej mi pravi “Ljubim te, ZA VEDNO”, drugi dan pa čisto drugače, čez par dni pa da sploh ne več.

  Sem bil pač malo naiven in sem verjel, drugič vsekakor ne bo tako, če bom sploh dopustil, da pride do podobne situacije…

 2. Zvita T.v. Zvita T.v.  pravi:

  Ta debata je že tekla v potokih.. jst tud ne razumem tega. Bolj kot rad/a te imam ne razumem ljubim te, ki dostikrat pade že kar kmalu. Je pa res da zaljubljenost naredi svoje. Ampak dej no, po mesecu poznanstva in kao veze človeku rečt da ga ljubiš? Še njegovga prdca nisi slišala :roll:
  Tu so ženske tiste, ki tako hitijo.. saj zdi se mi no.

 3. nikdo  pravi:

  okej pojma nimam kašne čustvene izkušnje imaš ti, ampak:

  prvič: “I love you” ima v angleščini popolnoma drugačen pomen kot v slovenščini.

  drugič: PO ENEM MESECU REČI RAD TE IMAM? ja pa verjetno ti po enem mesecu že kaj pomeni oseba?? vsaj toliko da jo imaš rad? ne vem.. jaz nimam nič proti če se “rad te imam” uporablja takoj naslednje jutro =)

  pa še nekaj offtopic:
  rahlo bi se strinjal s tem da se izraz “ljubim te” uporabljam MOGOČE nekoliko prevečkrat. ampak vseeno je to en redkih izrazov v slovenskem jeziku, ki dejansko pomenijo nekaj več in ga v drugih jezikih nimajo. predvsem zaradi tega ker si ob izrekanju tega izraza polomiš jezik se zato manj uporablja in toliko bolj pomeni.

 4. Andrej  pravi:

  zvita: ja, in moški smo naivni, da to celo verjamemo. Če nekoga ljubiš, ga ne boš nehal zato, ker se sprdne. Vsaj jaz ne.

 5. Romantik  pravi:

  pust ljudem veselje :P naj uzivajo

 6. eritrocitus  pravi:

  Kdor resnično in iskreno čuti, da mu je oseba draga, ne bo po nepotrebnem izgovarjal te
  besede, ampak bo to pokazal drugače. Stisk
  roke, objem, topel pogled – je dostikrat
  dovolj. Rad imam je zlajnano in nepristno, imaš prav. Kaj pa je v današnjem površnem in odtujenem svetu zares pristno, je pa vprašanje. Ker smo najbrž tudi “rad imam”
  uničili s tem, da smo ga razvrstili med
  artikle, navaden potrošni material. Ko ga
  potrebuješ, si ga pač vzameš; hladno in
  preračunljivo. Lepo napisano!

 7. Zvita T.v. Zvita T.v.  pravi:

  Andrej, narobe razumeš. Kar sem hotela povedat je to, da misliš da človeka poznaš že do potankosti v tako kratkem času, pa ga ne..
  Ko je v igri ljubezen, smo bolj ali manj vsi naivneži.

 8. matej  pravi:

  Če se ti zivljenje odvija z veliko hitrostjo, to ne pomeni da zivis hitro, ampak se vse kar se ti zgodi, se ti zgodi zaradi tega, ker si v preteklosti gresil ali pa si delal v dobrobit za celoto.
  pravijo, da se prosvetljenim zivljenje odvija hitreje, zelvi cas tece izjemno hitro, giblje se zelo pocasi, tisti ki zivijo hitro se cas ne prestavi nikamor, ampak v bistvu sebe postavijo pred steno za odstrel, izcrpavajo se.

  dogodki kateri te v zivljenju opozarjajo na to da si ranljiv na vsakem koraku so kot balzam, kako jih vzames je pa odvisno od posameznika, temelj vsega je pa odgovornost, najprej do sebe in ce si do sebe imas zelo dober temelj da to drugi opazijo in s tem ker si odgovoren si avtomatsko odgovoren se do ostalih.
  lp
  M
  zaljubljenost je vecna, ce je brezpogojna.

 9. rebeka  pravi:

  mislim da ne rabim več komentirat, kot le to da rečem, da se strinjam s tabo =)
  lp

 10. Nika Nika  pravi:

  @Andrej: ne gre za to da besede sem in tja kdaj ne bi bile iskrene, gre za to da se prehitro izrečejo. takrat ko se jih ne misli resno. in Zvita je govorila o tem da lahko nekomu rečeš da ga ljubiš šele takrat ko ga zelo dobro poznaš. ampak ona to pove bolj humorno :) s prdcem :P

  @Zvita: ja, ljubim te je pa sploh poglavje zase. ne vem, prehitr je vse to :neutral: škoda.

  @nikdo: i love you = rad te imam/ljubim te. odvisn v kakšnem kontekstu. in zame so besede “rad te mam” velik premočne da bi jih prenesla naslednje jutro :) tko ekstra hitr se pa pomojem noben ne naveže… če ti oseba nekaj malega pomeni to še ne pomeni da jo imaš rad. marsikdo mi je všeč na tak ali drugačen način, marsikoga sem že spoznala v življenju do kogar sm čutila nakonjenost ampak to še ne pomen da ga imam rada… kar se pa tiče izgovarjanja ljubim te, smo pa poenostavl na lubm te,da je vsaj znosno :P

  @Romantik: ma sej ne uživajo če kr rečejo pa ne misljo resno :) sploh bom pa jst pol trpela če se nekdo spomne men to po 14dneh rečt… :lol:

  @eritrocitus: “more than words” jst temu rečem. ko dejanja povejo več kot bi lahko besede. in ja, ne bi se mogla bolj strinjat s tem ko si rekel da je to postalo potrošni material. prav maš!

 11. Andrej  pravi:

  Poznaš ali ne, kaj ima veze če to osebo ljubiš? Itak ni nihče popoln in ne obstaja oseba, ki ti bo ugajala 100%. Bi ti nehala osebo ljubiti, ker pač hodi k nekemu krožku, ki tebi ni všeč?

  matej:
  strah zbežal je, z njim upanje goljfivo;
  naprej me sreèa gladi, ali tepi,
  me tnalo najdla boš neobèutljivo.

 12. Nika Nika  pravi:

  @matej: hmmm… ne vem kako je to povezano s tem kar sem zapisala :)

  @rebeka: zanimiv mi je da se tukej večinoma punce strinjajo, nekateri fantje pa ne :)

  @Andrej: bom vprašala nazaj: kako lahko zares ljubiš če osebe ne poznaš? pravijo da je prava ljubezen tista, ko ljubiš osebo z njenimi napakami vred. kako lahko ljubiš če niti napak ne poznaš?

 13. Andrej  pravi:

  Če zares ljubiš napak niti ne vidiš oz. ti jih ni težko potrpet, ne glede na to, kakšne so.

 14. Zvita T.v. Zvita T.v.  pravi:

  Andrej s tole zadnjo si pa mim udaru. Ne glede na napake človeka? Ojoj :roll:

 15. Nika Nika  pravi:

  ja, se strinjam z Zvito. Bolj ne bi mogu mim vsekat. :roll:

 16. Andrej  pravi:

  Očitno imate ženske več nivojev “ljubezni” :)

 17. Zvita T.v. Zvita T.v.  pravi:

  Andrej.. hm, dobr, ti se zaljubiš, slepo noro si zaljubljen, tako zaljubljen si, imaš rad in ljubiš, da ne opaziš niti tega, da ženska ne samo da se ne tušira, je celo v kšni sekti kjer se najmanj enkrat tedensko gangbangajo al pa kej tazga.
  Ampak ko opaziš, te to ne moti.. ker ljubiš pa pika? :lol:

 18. Nika Nika  pravi:

  hehe :D torej Andrej? :)

 19. Andrej  pravi:

  Haha, mater ste dobre.

  Problem se je zaljubit v tako osebo, ker to ne gre čez noč, kvečjemu je samo kakšna privlačnost.

  Verjetno ne bi ostala skupaj, ampak dvomim, da bi zaradi tega čustva kar izginila. Itak pa greste v ekstreme, koliko takih ljudi poznate? :D

  PS: želim vam, da se enkrat zares zaljubite in da bo ljubezen obojestranska, brez sekt :D

 20. eritrocitus  pravi:

  Nika: kaj po tvoje pomeni “zares poznati”? Eni živijo vse življenje skupaj, pa se ne poznajo. In kdaj je dovolj nekoga do obisti spoznati, da mu lahko rečeš, da ga/jo imaš rad? Imaš rad tudi njene/-ove napake?
  Kaj je ženski horizont dojemanja “rad imeti” in kje moški?
  Všeč mi je recimo stadion, nimam ga pa rad…
  Malo kosti za glodanje.

 21. eritrocitus  pravi:

  Zvita: gangabangajo… Tole je pa izraz, ki bi lahko nadomestil npr. mečkati, promiskuitirati…ipd. Sem se nasmejal, ha ha ha. Kje to pobiraš? Super je, evo.

 22. Nika Nika  pravi:

  @Andrej: ne vzet tega kot napad :) ampak res si prej mimo ustrelil. “Problem se je zaljubit v tako osebo, ker to ne gre čez noč, kvečjemu je samo kakšna privlačnost.” – točno o tem sem govorila. nekateri privlačnost in prvotno zaljubljenost zamenjujejo za ljubezen. to je problem.

  @eritrocitus: mislim da nikjer nisem napisala “zares poznaš”. osebo lahko kvečjemu zelo dobro poznaš. pravzaprav jo lahko poznaš toliko kot ti sama dovoli da jo spoznaš… Kdaj lahko rečeš da ga/jo poznaš dovolj, kdaj lahko res misliš da poznaš njegove/njene napake? ne vem, nimam odgovora. dvomim da ga sploh kdo ima. Ampak sem pa prepričana, da po enem tednu ali enem mesecu tega sigurno ne moreš rečt :)
  po enem mesecu kar te poznam si mi lahko všeč, nimam te pa rada. kje je ženski horizont ti pa ne morem odgovorit ker sem prepričana da se pri ženskah horizonti razlikujejo tako kot pri moških.

 23. Nika Nika  pravi:

  @eritrocitus: ja, tut jst se včasih sprašujem kje jih pobira :) če Zvita kej zares obvlada pa da jst vem za to, je to sigurno kako nasmejat ljudi :)

 24. Andrej  pravi:

  Haha, to je že smešno, jaz pišem o ljubezni, ti pa razumevaš ravno obratno kot pišeš v blogu. Si ga sploh ti napisala ali si ena izmed tistih, ki jih opisuješ v blogu? :)

 25. bonboniera bonboniera  pravi:

  človeka zares spoznaš (zelo dobro spoznaš) po 3 letih, ko si z njim v zvezi oz. ko si si zelo blizu. po raziskavah, da ne boste mislili, da na pamet govorim.

  in ja, izraz “rad te imam” je prisoten že vsepovsod in zato overrated. ni izrečen iskreno, ampak le kot nek pritisk, kot obveza. sama tega ne morem reči kar tako in mi je tudi bolj všeč, če ga ne slišim prepogosto, ampak ko pa ga, da je mišljen resno in ker tako oseba resnično čuti.

  kaj je res smisel teh treh besed, če jih slišiš in vidiš napisane v vsakem sms-u, trikrat na dan…itd..

 26. Zvita T.v. Zvita T.v.  pravi:

  eritrocitus mal heca ne škodi ane ;) Kje jih pobiram? Družim se z ljudmi zavoda 69 :lol:

  Andrej, v ekstremnih pogojih živim že dve leti.. obojestransko :mrgreen:

 27. Luka  pravi:

  Sej je prav!

 28. FRENKY  pravi:

  OJEJ!

 29. Thunderstorm  pravi:

  Sad but true…

 30. april  pravi:

  Ne vem kaj je slabega v tem, če nekdo reče rad te imam? Kaj pa, ko stokrat v enem dnevu nekdo reče pi…, ku…, jeb…?
  Meni se pa to ne zdi normalno in sprejemljivo.
  Lp!

 31. IQ  pravi:

  Mama mi vedno pravi:”Boljše je biti ljubljen,kak pa ljubiti!” Upam da sem stem vse povedala!

 32. Nika Nika  pravi:

  @andrej: ja, vem da pišeš o ljubezni. jst tut. in ne vem po čem bi lahko sklepal da spadam med tiste o katerih pišem? in ja, vse pišem sama.

  @bonboniera: se totalno strinjam. bolj se ne bi mogla.

  @Zvita: no, dve leti, to je pa že kr :) zdej lh že berz slab vesti nekej tazga rečeš ne? :) ko vsaj veš kako prdne :P

  @Luka: kaj je prav?

  @Frenky: bi rekla da je ojej ja :)

  @thunderstorm: pa še res je.

  @april: v tem ni nič slabega. lepo je ko nekdo to reče. ampak samo ko resno misli. če ne misli resno pa “rad te imam” sčasoma izgubi pomen.
  grde besede so pa spet druga tema…

 33. Nika Nika  pravi:

  @IQ: se strinjam.

 34. Snowblind Snowblind  pravi:

  Mislm, da so zelo ZELO zaželjene … :oops:

 35. Nika Nika  pravi:

  ja okej pilot :) zaželjene mogoče. ampak predstavli si da bi ti povedala dvakrat vsakič k se vidta in vsaj enkrat na dan po smsu. hitr bi začutu obvezo po tem da ji tut sam non stop govoriš to in pol bi se teh besed najedu al ti pa neb več niti pol tok pomenile kt ti pomenjo taprvič k jih slišš.

 36. aton aton  pravi:

  js mam pa rad ženske, tud če jih ne poznam. to pol ni prav? ;)

 37. Nika Nika  pravi:

  @aton: razumem :) in je prav :P

 38. bonboniera bonboniera  pravi:

  aton, mislim da se tukaj govori o drugačni vrsti ljubezni. oziroma, kaj ti tem ženskam, ki jih ne poznaš, trikrat na dan poveš: “rad te imam.” ?? dej preber ornk.

 39. aton aton  pravi:

  Nika, sm si kr odahnu ;)

  bonboniera, sorry no, mal heca je blo. sem pa (vsaj mislim) dobro prebral objavo. (komentarje pa sem res izpustil).
  in še komentar na “ornk” prebrano objavo:
  rad te mam po kakem tednu ni nič strašnega, seveda pa ni treba pretiravati s ponavljanje. po kakem tednu nekoga že moreš met malo rad, ga pogrešaš, če ga ni itd. popolnoma drugače pa je z besedno zvezo ljubim te. te mi recimo po šestih mesecih ni uspelo izgovoriti.

 40. Nika Nika  pravi:

  @bonboniera: šala je bla kokr sm jo jst razumela :) why so serious ;)

  @aton: a da si si oddahnu? no fajn :)
  in se strinjam z dejanskim komentarjem na objavo.

 41. aton aton  pravi:

  ma ja zadnje cajta so moderne čudne stvari, pa me je že skrbelo ;)

 42. Nika  pravi:

  če smo že tle, tut če bi napisu: “js mam pa rad moške, tud če jih ne poznam. to pol ni prav?” bi ti napisala da je :) nije to čudno, je pa drugačno ;)

 43. Kakarun Kakarun  pravi:

  Tako me matra, da bi v tole homogeno solato mnenj dodal še kaj soli (ratio ultima), pa ne vem če bo Niki po godu … :)

 44. Nika Nika  pravi:

  ne, ne bo mi. grrrr… ne izzivej :D

 45. Kakarun Kakarun  pravi:

  Če mački stopiš na rep zamijavka! :P

  Darwin bi predmet tvojega posta razložil kot posredni mehanizem za ohranjanje vrste (govor je pri človeku torej delno tudi zaslužen za razmnoževanje).

  Maslow bi rekel, da gre za uresničevanje potrebe po samoizpolnitvi (čustvena komponenta predmeta tvojega posta).

  Psihoanalitiki so pa itak vsi sami pohotneži, ki bodo šli vse razlagat bodisi preko ega ali spolnega nagona.

  Ko vse to vzameš na znanje, ugotoviš da je brezveze besedam dodajat tolikšno težo pri ohranjanju zveze ali sklepanju te, pač pa se magari osredotočit na drugo plat človeške komunikacije – neverbalne komunikacije, ki sestavlja kar 90% komunikacije neke osebe. :)

  Pissed now? :P

 46. bonboniera bonboniera  pravi:

  Nika, you never know these days, kdaj je kdo resn, al pa se šali. ker dandanes dejansko obstajajo taki tepci :mrgreen:

  aton, oproščeno :) no, meni se pa zdi strašno, da to že po enem tednu izrečeš, še sploh če se na sveže poznata oz. prej nista bila prijatelja. malce creepy je, ker je prezgodaj za taka čustva(ki so vsaj zame, močna, da imaš nekoga res rad).

 47. aton aton  pravi:

  bonboniera, wiii ;)
  pri meni beseda rad te mam nima prevelikega pomena. kot sem že zgoraj omenjal (malo v šali, pa malo tudi zares) imam rad ženske. prav tako imam rad pivo, pico itd. močna čustva pa pri meni predstavlja beseda ljubim te.

 48. Gregaman  pravi:

  Uglavnem ja po pravic nism bral vseh commentov, ker tolk cajta pa spet nimam na šiht =) Em kaj sm hotu rečt aja uglavnem mogoče bo mal off topic pa usen.

  Najprej rad te imam: Uglavnem ta beseda se zdej že tolikokrat pojavla pri nekaterih, da ubistvu več ne veš kolk tisti osebi k jo izgovori pomen, al začut kej več k izreče al ji je navadn, ker zdej itaq usak drug na msn-ju že napiše rtm.

  Ljubim te: Men osebno je to težko izgovort, razn če nism res prepričan da je to to, vsaj z osebo katero sm, trenutno z nubeno =) uglavnem ljubim te ma zame že res tak konkretn pomen, tako da, če rečem to punci pomen, da mi res full pomen in da sm popolnoma predan zvezi

  in zdej ta mybe off topic: kar bi rd reku je, da se men zdi, da je velik težje izgovort v slovenskem jeziku, kot v tujem se prav v angleščini, lažje je rečt I love u, kt pa ljubim te, predusem pa nekak se mi zdi, da pozabljamo na frazico oprosti mi in enostavno že vsi govorimo sorry!!

  LP Grega

 49. Andrej  pravi:

  @nika: ups, se opravičujem, nisem opazil, da je tisti post napisala zvita in ne ti :)

  Naslednjič bom vsekakor bolj skeptičen, ko bom spet slišal te besede…

 50. Zvita T.v. Zvita T.v.  pravi:

  Kateri post? Mater, zdej sem se pa še jst zgubla :D

 51. sparkica  pravi:

  Da vidim, če že lahko komentiram… :)

 52. sparkica  pravi:

  Ok, lahko komentiram :D

  Mogoče živim na drugem planetu (samih opic :D ), ampak meni še v življenju nihče ni rekel “ljubim te” :D Če bi mi, bi verjetno umrla od smeha :D Tudi sama še nisem nikomur rekla tega, ker bi verjetno zvenelo, kot da se davim :D

  Mirne duše mi lahko vsi tukaj poveste, da me imate radi, ker to slišim tako poredko, da se niti pod razno ne morem zasičiti z njimi :D
  Krasno je, če oseba poleg besed “rad te imam” to pokaže še na kak drug način, vendar je te tri besede vseeno prijetno slišati — vsaj občasno :)

 53. morfej morfej  pravi:

  ok sparkica, rad tem mam :oops:

 54. sparkica  pravi:

  @morfej: :oops: :)

 55. sikfak sikfak  pravi:

  Sparkica, a ti mene osvajaš?

 56. sparkica  pravi:

  sikfak, ne samo tebe :lol:

 57. Nika Nika  pravi:

  @kakarun: not pissed at all. dobr argumentiran. sj ti pravm da jst temu rečem “more than words” efekt. Oz sm to od sikfaka pobrala če sm iskrena :mrgreen: če znaš pokazat ti ni treba rečt…

  @aton: močna čustva izpoveš z ljubim te? svaka čast. ni mi še uspel tega izustt. tko tuje mi je :)

  @grega: se strinjam z zadnjim delom. angleške besede nadomeščajo slovenske. ampak lepo te prosim, kako bi lahko kdorkoli reku da je “ljubim te” lažje izgovorit kt “i love you”?

  @Andrej: no to je pa ena stvar k je nism hotla dosežt :) to da boš skeptičen zdej seveda. Če le lahko verjameš ko ti nekdo to reče, verjem. Jst bi bla tut z veseljem tko naivna.

  @sparkica: smo uštimal da te ne vrže v spam :) ljubi te tut jst še nism slišala. sm pa slišala “lubm te” in je sweet :oops: :)

  @morfej: no no, kaj se pa to zdej ene izpovedi dogajajo na mojem blogu. to bomo prepovedal :P

  @sikfak: kdo pa tebe NE osvaja? :lol:

 58. morfej morfej  pravi:

  zakaj pa prepovedal, js sm pa mislo, da je tvoj bloga tak… no, da ma rad lubezn :oops:

 59. sikfak sikfak  pravi:

  Sparkica, to pa ni lepo..ccc..
  Nika, mhm, težka. Ma se mi zdi, da ena od mojih zlatih ribic ni preveč navdušena nad mano. Sam sumim, da je lezbika. :D

 60. sparkica  pravi:

  nika, hvala ;) morfej je hotel biti prijazen do zanemarjane sparkice, ne ga kregati zaradi tega, bo postal merjasec :lol:

  sikfak, zakaj ne? kaj pa veš, koga vse imam v mislih? :mrgreen: Plan B je super stvar ;)

 61. samohodec  pravi:

  izrečemo vse živo. in potem obrnemo hrbet za nadaljnjega pol življenja. jaz temu ne rečem ljubezen.
  in ko je ta enkrat fizična je zele težko nazaj in v virtualno verjetje tistega, kar je že davno šlo po gobe.

  idilična projekcija seveda obstaja, ampak ta je v vsakih očeh drugačna in ko se iščeta dve podobni je potrebno ogromna mera potrežljivosti. kar pa je v igrah, ki so podprte z denarjem, ki hlepijo po vsakodnevni akciji in po prodajnih uspehih obsojeno na tiste vrste uspeh, ki nosi zgolj en spekter užitkov. noben se sicer ne brani tega spektra; je pa vprašanje, ali je čas v kompenzaciji s produkcijo dovolj močan, da ga je dovoljeno kompresirati. in profit seveda pride v vsakem primeru. posebno tistim, ki so imuni na tiste svetlobe, ki čez bankovce ne posijejo.

  kaj ostane tistim, ki vidijo čez in ne morejo preskočit? jim je dovoljeno iti s svojo hitrostjo, ali so obsojeni na bičanje s strani tistih, ki nočejo videt? in če nočejo, mar to pomeni, da je edina možna pot požreti samega sebe in se zadovoljiti s sintetično tortico, namesto prave?

  utopija je pričakovati legitimen odgovor od te iste strani, za katero je dalj časa jasno, da ga ne more dati, ker ga pač ne zmore ali noče videt. dejstvo je, da je za to sliko premalo denarja.

  kar ostaja meni, je le skromna želja. če te ni možno uresničit, me pustite na miru.
  rad vas imam pa vseeno na svoj način.

 62. Nika Nika  pravi:

  @morfej: okej no, sej ma kar rad ljubezen. ampak jst tut rada tko mal za hec grozim ;)

  @sikfak: mmm…ti maš zlate ribice? :shock: newsflash. dobr da vem :)

  @sparkica: okej okej, bom bolj mila :) in ja prav maš, plan B vedno prav pride ;)

 63. sikfak sikfak  pravi:

  Zunaj v ribniku jih je kakih 10. Odvisno od tega, kakšna je bila pretekla zima. :D Bova mogla večkrat na streho it kufe spit. :D

 64. Nika Nika  pravi:

  @samohodec: najprej bi rabla prevod v navadni pogovorni jezk preden bi ti lahko zares odgovorila, ker ne razumem NIČ :D

  @sikfak: kul, ribice :) pa ne da se jih iz strehe vid? kar se tiče pa kofeta – okej, ampak ga ti skuhaš :)

 65. sikfak sikfak  pravi:

  Ofkors, tako ali tako ti ne prepustim več štedilnika..hec, hec. Ampak res se boš ti kr cunj držala.
  Iz strehe se jih vidi, če zlezeš do roba. Odvisno od tega, koliko listkov je na češnji.

 66. Nika Nika  pravi:

  štedilnik nj bo tvoj ja, jst še čaj uspem zajebat :D
  ja če ne jih bom šla pa do ribnika pogledat. sam če jih bom začela lovit z rokam, me morš ustavt. mam obsesijo na lovljenje ribic z rokami :D

 67. Gregaman  pravi:

  Ne ne sej sm napisu, da je lažje rečt “i love u”, kt “ljubim te”, saj tk je napisan, sm preveru, razn če sm mal čudn že =)

 68. Nika Nika  pravi:

  ne, sej vem da si tko napisu. ampak isto je zame z oprosti in sorry… ampak tega nism napisala pa ne vem zakaj :D zmedena sm dons…

 69. sikfak sikfak  pravi:

  Odvisno kake volje bom. Če bom slabe in se boš sklanjala nad ribnikom..*khm**khm*..fak, mal se mi je zaletel..kaj sm že hotu zdj povedat? Ma ne vem več..kriza pa ta moj spomin. :)

 70. Nika Nika  pravi:

  aha :) se mi zdi da si pozabu ja :D

 71. coldhardbitch coldhardbitch  pravi:

  Mhm. Mhm. In mhm.

  Se mi zdi, da se zadnje časa tud sama zalotim, da kr preveč povem. Včasih sem bila pa na drugi strani ekstrema. Ful je težko najti pravo sredino.
  In ja, ko kdo drug to reče, se tem besedam ne verjame, ker 1) tudi on razmetava s to FRAZO, 2) ti ni jasno, zakaj bi pa on tebe lahko imel rad.

  Jao, čudno, čudno :D

 72. Nika Nika  pravi:

  prava sredina… a to sploh obstaja? jst povem premalkrat. čeprov se trudim da bi se poboljšala :)

  pa lol nad drugo točko :) ziher obstaja razlog zka te ma lahko rad :D si še bl pesimistična od mene ;)

 73. Luka  pravi:

  Ha ,.. sej res stokrat lažje.

 74. sikfak sikfak  pravi:

  Bom še jaz svoje mnenje izrazu: jaz tem besedam ne verjamem rad. Ker sem bil že kar nekajkrat opečen. In pol razviješ en tak refleks. Da temu preprosto ne verjameš več.
  Samo jaz verjamem, če mi reče ena oseba do katere čutim isto. Ker sem potem rahlo slep. In tudi slepo verjamem.
  Rečem pa to, ko to res čutim..sam je pa res, da mene ni težko obrnit. Ponavadi rad te imam po kakem mesecu, lubim te pa malo počaka. Ponavadi. ;)

 75. Nika Nika  pravi:

  @Luka: kaj je lažje?

  @sikfak: men se zdi da čist dobr vidš ;) in ja, ponavadi. razen ko je koga treba mal v kletko dat ne? ;)

 76. Cuzo  pravi:

  sikfak torej ne vrjameš “rad” besedi “rad” :D

 77. Nika Nika  pravi:

  cuzo humorist :)

 78. sikfak sikfak  pravi:

  Si pa spreten z jezikom, Cuzo. Oz. bolj s prsti. Hvalevredni atributi. ;)

 79. Nika Nika  pravi:

  ej ej ej. stop. tkole pokvarjeni pa ne bomo na mojmu blogu :P

 80. coldhardbitch coldhardbitch  pravi:

  Obstaja zlata sredina, jaz pa mislim, da je ta žlahtna kovina precenjena. In btw … jst vse premagam v pesimizmu :D

 81. Nika Nika  pravi:

  zlato je fuj. srebro če že…
  jst nisem velik pesimist. sm pa mal pesimist ;) mene ni težko premagat, če pa vse premagaš pa nisem sigurna. malasladkaprinceska bi se znala kr kosat s tabo…

 82. Andrej  pravi:

  Končno imam malo cajta za komentirat. Nika ne se sekirat, ni tvoj blog kriv za moje dvome. sikfak je dobro napisal, po slabih izkušnjah nehaš verjet.

  Pravijo, da vsaka šola nekaj stane, ma ki jih je toliko, da bi moral imet že najmaj 2 doktorata…

  PS. je katera tu za občasni poletni seks? (brez “rad/a te imam” in “ljubim te” – vsaj nekaj časa :) )

 83. sikfak sikfak  pravi:

  Dbeest. :D LG. :) Velik sreče!

 84. Nika Nika  pravi:

  faaaak :) nemorš verjamet :lol: vso srečo s tem Andrej ;)

 85. Uros  pravi:

  Ja besede so ze zdavnej zguble svoj pomen, doba interneta je pac tu :)

 86. Nika Nika  pravi:

  ne bi rekla da je samo internet kriv… je pa sokrivec defnitivno :)

 87. Gregaman  pravi:

  Ma internet je sam ena moznost od glavnega krivca, k pa je računalnik. Od kar si lohka vsak pamž prvoš igralno konzolo al pa kar kol povezanga z igrcam, bo svet še bl u pizdi kt je že. Če ne druzga se pozna na slovenskmu športu, ker mamo dobre sam posameznike, v ekipnem športmu smo pa gnili k svina, ker te k so zdej v članski ekipi nimajo nobenga za sabo, žalostno!!! mal off topic =)

 88. Nika Nika  pravi:

  zelo offtopic :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !